...
Scanpack lockar stora delegationer från Asien

I år har Scanpack, Norra Europas största förpackningsmässa, skapat ett rekordstort intresse bland internationella besökare.
”Det är fantastiskt roligt att vi fått så stort gensvar för Sverige och Scanpack. Det hade vi inte räknat med när vi startade planeringen för de här delegationerna”, säger Anders Eliasson (bilden) på Invest Sweden.


Aldrig tidigare har det internationella intresset för Scanpack, 23-26 oktober, på Svenska Mässan i Göteborg, varit större.
Förutom ett stort antal förhandsbokningar från länder över hela världen har Invest Sweden lyckats locka flera näringslivsgrupper och enskilda företag än normalt.
”Det handlar i första hand om två stora delegationer från Japan med 26 personer respektive Kina med 15 resenärer”, säger Anders Eliasson, som är affärsområdeschef material- och förpackningsindustrin hos Invest Sweden.

De japanska och kinesiska delegationerna representerar samtliga stora bolag, de största med 30.000 - 40.000 anställda.
”Den kinesiska delegationen består uteslutande av verkställande direktörer eller styrelserepresentanter, medan den japanska har lite starkare teknikinriktning med fler ingenjörer och produktchefer”, berättar Anders Eliasson.

Utöver de två stora delegationerna från Japan och Kina kommer Invest Sweden även ordna med exklusiva företagsbesök för fyra företag från Indien samt ett av Sydkoreas absolut ledande livsmedels- och förpackningsföretag.
”När det gäller indierna vill de komma ensamma och inte tillsammans med andra företag. Det är väldigt tydligt att deras kultur skiljer sig från exempelvis japanerna, som gärna kommer i grupp”, säger Anders Eliasson.

Enligt Anders Eliasson är intresset för svensk förpackningsteknologi mycket stort ute i världen, inte minst från länder i Asien.
”Scanpack, som är Nordeuropas största och viktigaste förpackningsmässa, ser man som ett bra tillfälle att bekanta sig med svenskt förpackningstänkande”, menar Anders Eliasson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK