...
Allt klart för premiären på nya industrimässan M.A.X.

M.A.X. är det korta namnet på Sveriges nya industrimässa, som får premiär den 23 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Förkortningen står för Manufacturing & Automation Expo och under de fyra mässdagarna kommer besökarna att kunna bekanta sig med flera hundra olika verktygsmaskiner, av vilka många visas för första gången i Sverige.
”Nu är det mesta klart för invigningen av M.A.X.”, säger Björn Lindforss (bilden), som är projektledare för den nya industrimässan.


Under M.A.X. kommer närmare 250 utställare att visa upp sina produkter och lösningar på en yta av cirka 20.000 kvadratmeter och förutom den imponerande samlingen av maskiner blir det också stort fokus på ungdomsrekrytering, automationssupport till mindre företag och lösningar för högre tempo i framtidens verkstads- och tillverkningsindustri

Framtiden för svensk industri är en central fråga, vilket märks både bland utställande företag och i det seminarieprogram, som arrangeras på mässan.
”Ungdomsrekrytering är en viktig fråga för industrin och brist på kompetens riskerar att äventyra produktionen för många företag ute i landet. Den här frågan får stort utrymme på M.A.X.”, säger Björn Lindforss.

Ett nytt grepp på mässan är ”Automationsnästet”, där en expertgrupp hjälper mindre företag att hitta automationslösningar och går igenom förutsättningarna att automatisera.

Engagemanget för den nya mässan är stort hos de två stora branschorganisationerna Sveriges Verktygs Maskiners Förening (SVMF) och Machine & Tool Association of Sweden (MTAS) vars medlemmar förser svensk industri med produktionsutrustning i form av maskiner och verktyg.
”Vi tror mycket på den här mässan och räknar med att den blir ett bra avstamp inför 2013”, förklarar Jürgen Engelbrecht, ordförande i SVMF och Chris Schmidt, ordförande i MTAS.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK