...
Tre av ägarna till Færch-koncernen vill köpa ut resten av familjens 35 delägare

Tre medlemmar av den familjeägda danska koncernen Færch Holding, som äger förpackningsföretaget Færch Plast, vill nu köpa ut resten av familjemedlemmarna för att förenkla ägarbilden och stärka bolaget på lång sikt. Det skriver danska packmarkedet, som citerar Jyllands-Posten.
I dag finns det 35 olika delägare med familjeanknytning i bolaget, som gått i arv sedan det bildades på 1800-talet!


”Vi är i dag ett hyggligt mellanstort danskt företag som har 35 ägare i femte och sjätte generationen! Nu vill vi förenkla ägarbilden och skapa utrymme för ett kommande generationsskifte, så att vi kan bevara verksamheten inom familjen”, säger Lone Færch (bilden t.h.), som är verkställande direktör i Færch Holding och som nu tillsammans med styrelsemedlemmarna Annemette Færch och Merethe Færch vill köpa ut de andra ägarna.
I dag äger de tre Færch-kvinnorna motsvarande 30 procent av aktierna och 84 procent av rösterna, men deras mål är att öka såväl aktieinnehav som röster till 90 procent.

Enligt Jyllands-Posten har de tre nu erbjudit de övriga ägarna i familjekretsen 1.900 danska kronor per aktie, vilket är 70 procent över det bokförda värde, som aktien hade vid utgången av år 2011. De resterande ägarna har fått en månad på sig att tänka över erbjudandet.

”Jag utgår från att varje aktieägare inom familjen tänker igenom det här noga. Det är ju en process där man har värden bundna i aktierna, men också mycket känslor, eftersom man varit delägare i många år. Antingen känner man att man vill få tillgång till sitt bundna kapital eller också vill man bli kvar i företaget. Det är tveklöst en mognadsprocess för den enskilde delägaren”, säger Lone Færch till Jyllands-Posten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK