...
ExxonMobil Chemical säljer sin globala BOPP-filmverksamhet

ExxonMobil Chemical har sålt sin globala förpackningsfilmverksamhet till indiska Jindal Poly Films. Orsaken är att filmtillverkningen inte längre passar in i ExxonMobils framtidsplaner.

Överenskommelsen undertecknades den 26 oktober och ska i vanlig ordning godkännas av myndigheter. Inga summor har offentliggjorts. Köpet täcker fem BOPP-produktionsanläggningar (BOPP = biaxiellt orienterad polypropen) i USA och Europa och teknologi och försäljningscentra i New York och Luxemburg.
Köparen, indiska Jindal, tillverkar PET-förpackningar för livsmedel och BOPP-film för olika marknader.

”Vi är mycket spända på denna affär och får en utmärkt portfölj med premiumprodukter tillsammans med industrins bästa teknologi och R&D”, kommenterar Hemant Sharma, som är CEO på Jindal.

Jindal Poly Films har en BOPP-kapacitet på 214 000 ton per år. Man tillverkar också 127 000 ton biaxiellt orienterad PET (BOPET) och har en omsättning motsvarande 452 miljoner dollar. Företaget säger att man är den största tillverkaren av BOPET och BOPP-film i Indien och deras fabrik i Nasik, Maharashtra, är världens största för tillverkning av materialen.

ExxonMobil tillverkar filmer med varunamn som Bicor, OPPalyte, Metalyte, Digilyte, Label-Lyte och Metallyte OPP. I ett uttalande säger man att det ligger som en naturlig del av deras verksamhet att kontinuerligt se över alla delar av koncernen för att se hur de bidrar till verksamheten, både operativt och ekonomiskt samt hur de finns med i framtida strategier.

Nu verkar man alltså ha kommit fram till att filmtillverkningen inte har något att bidra med i framtiden och beslutat sig för att sälja.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-10-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK