...
Svenskt nyfibermaterial i tyska pizzaförpackningar

I Tyskland har företaget Lieferando lanserat nya pizzaförpackningar (bilden), tillverkade av nyfiberbaserat papper från svenska Billerud.
Vanligtvis tillverkas pizzalådorna som bekant av returfiber, men från pizzans hemland Italien sprider sig nu trenden att använda nyfiberbaserat material för att få starkare och fräschare förpackningar.


Lieferando är en snabbväxande tysk onlineleverantör av hemkörd färdigmat som pizza, pasta och sushi och det främsta skälet att man valt förpackningar av nyfiberbaserat papper är att det rena materialet garanterar en hög produktsäkerhet för kunderna.”

Vi är ett nytt företag som vill utmana marknaden med modern teknik och hög kundnöjdhet. Det är därför naturligt att vi söker efter smartare förpackningar som kan framhäva vårt varumärke och skydda våra högkvalitetspizzor på bästa möjliga sätt”, säger Kai Hansen, som äger Lieferando.

Lieferandos nya pizzaförpackningar tillverkas av Schiettinger Gruppe i Auerswalde tillsammans med MB Karton Ernst Behrend i Berlin i Tyskland. Schiettinger Gruppe är ett företag med över hundra års erfarenhet av att producera förpackningar i kartong och wellpapp för en mängd olika användningsområden.

”Vi tror starkt på nyfiberns överlägsenhet och efterfrågan ökar ständigt. För oss är Billerud en självskriven partner eftersom man går i spetsen för utveckling av högkvalitativa material för smarta förpackningslösningar”, säger Bernhard Schinner, fabrikschef hos Schiettinger.

Billeruds papper tillverkas av 100 % nyfiber och är godkänt för direktkontakt med livsmedel enligt både FDA och BfR, som är USA:s och Tysklands motsvarigheter till svenska Livsmedelsverket. Pappret är komposterbart och återvinningsbart.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK