...
Sleever lanserar maskin som klarar ultratunna sleeves

Sleever International lanserade en ny generation krympsleevemaskiner på Emballage 2012 i Paris. Det är maskiner som jobbar i mycket hög hastighet och med oerhört tunna material. Främsta användare tror man blir mejeriindustrin.

Maskinen heter SleeverCombisteam och klarar med ett huvud för applicering av sleeven 30 000 förpackningar i timmen och med två huvuden in line eller parallella 60 000. Tekniken i den servodrivna och helelektroniska maskinen är finjusterad vilket gör att rörelsenoggrannheten ligger på +/- 5/10 millimeter. Att byta format tar bara cirka femton minuter för en operatör och underhållet är mycket enkelt, både i maskinen, som har stora, rena ytor, och under och omkring den.
Maskinen är designad för hantera behållare med diametrar mellan 167 och 125 millimeter och med en minimihöjd på 40 millimeter och en maxhöjd på 350 millimeter. Den är kompatibel med alla existerande sleevematerial, till exempel PET, OPS och TPE och har ett litet fotavtryck med tanke på att utrymme ofta är en brist i många produktionslokaler.
Intressant är att man nu kan köra sleeves i materialtjocklekar på bara 20 my vilket är i det närmaste en halvering av den normala tjockleken på en sleeve. På mässan hade man besök av flera stora varumärkesägare som insåg den materialbesparing detta ger. Enligt Sleever är det nu möjligt att sänka kostnaden med mellan tio och femton procent vilket naturligtvis får det att tindra i ögonen inte minst på många stora användare av sleeves. Den maskin man visade på mässan var för övrigt redan såld.
I och med lanseringen av den här maskinen etablerar Sleever också en helt ny division, SleeverMachines, som gör verksamheten mycket tydligare. Tidigare har man haft ett visst problem med sin identitet och inte vetat om man skulle tala om sig själv som en sleeve- eller maskintillverkare. Nu består företaget av Sleever Technologies som tillverkar film, Sleever International som tillverkar sleeves och Sleever Machines.
I filmen kan du höra Eric Masson från Sleever International beskriva den nya maskinen och du kan dessutom se den i drift.
Filmen finns också på www.YouTube.com/packkanalen om du vill se den i fullscreen.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-12-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK