...
Boxon bygger nytt lager på 11 000 kvm i Helsingborg

Boxons verksamhet växer. Företaget bygger ut sitt huvudlager i Helsingborg för att modernisera och effektivisera logistikhanteringen. När nu spaden har satts i marken är det för att konsolidera sex olika lagerpunkter i södra Sverige.


”Nu får vi ett enda lager i Södra Sverige, som komplement till vårt andra huvudlager i Eskilstuna, att serva våra kunder från”, berättar vd Anders Yllfors.

 
”Den här effektiviseringen kommer att få stor betydelse för vårt förbättringsarbete och samtidigt samlar vi våra styrkor på en plats. Vi har nämligen tillräcklig markyta tillgänglig på Väla Södra i Helsingborg där vårt huvudkontor redan finns idag. Att bygga på vår egen tomt var till slut den smidigaste lösningen av flera alternativ.”
Det nya lagret bli 16 000 kvm stort efter tillbyggnaden, 12 meter högt och fyllt med det senaste i utrustning för effektiv lagerhantering. Det kommer att stå klart under sommaren 2013 och underlättar en fortsatt tillväxt för verksamheten i södra Sverige och Danmark.

Vd Carin Stoekman på Byggmästar´n i Skåne är glad och stolt över att ha fått ansvaret för projektet.
”Efter att nio byggföretag deltagit i anbudsgivningen är vi väldigt stolta och glada över att Boxons val föll på oss. Att få bidra till att Boxons verksamhet kan fortsätta att växa är en fjäder i hatten för Byggmästar´n i Skåne. Ett så här stort projekt får även oss att växa. Vi ser fram emot att få börja bygga”.

JKAB Arkitekter står för utformningen av den nya lagerbyggnaden.
”Vi hoppas att vår gedigna erfarenhet av logistikprojekt över hela landet har spelat roll för Boxons val av JKAB Arkitekter. En så stor lagerutbyggnad som 11 000 kvm innebär alltid utmaningar. Men inte bara tekniska. Här ska människor arbeta och att skapa en arbetsmiljö de trivs i bidrar givetvis också till en effektivare lagerhantering”,säger arkitekt Fredrik Cardell.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-12-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK