...
Framtiden räddad för franskt UPM-bruk Byggs om till wellproduktion av ny ägare

Finska UPM har träffat en överenskommelse med företaget Blue Paper SAS, som innebär att Blue Paper köper tillgångarna och en del av marken vid UPM:s franska papperbruk Stracel (bilden).
UPM har sedan tidigare aviserat att man ville sälja eller lägga ner bruket Stracel, som tillverkar magasinspapper. Produktionen vid Stracel upphörde den 4 januari i år och under förutsättning att överenskommelsen med Blue Paper godkänns av berörda myndigheter, kommer bruket nu att byggas om för produktion av wellråvarorna fluting och testliner, tillverkade av återvunnen fiber.


Överlåtelsen av Stracel-bruket till Blue Paper väntas bli klar under mars månad och ombyggnaden till fluting- och testlinerproduktion beräknas vara klar i september i år. 130 arbetstillfällen skapas vid anläggningen och dessa kommer i första hand att erbjudas de tidigare UPM-anställda.
Bruket i Stracel, som grundades 1936, har under UPM:s ägarskap haft cirka 250 anställda.

Det var i samband med köpet av pappersgruppen Myllykoski i augusti 2011, som UPM aviserade en omfattande produktionsminskning av sin europeiska pappersproduktion, vilken även innefattande en försäljning eller nedläggning av bruket Stracel i franska Strasbourg (läs här).

Företaget Blue Paper är ett joint venture-företag, bildat av tyska familjeföretaget Klingele Papierwerke och den europeiska förpackningsgruppen VPK Packaging Group NV.
Klingele tillverkar wellråvara samt konverterar wellpapp till förpackningar. Företaget består av ett pappersbruk, sex wellpappbruk samt sju konverteringsanläggningar i Europa och Afrika. Klingele omsätter 340 miljoner euro och har 1.250 anställda.
VPK är en integrerad europeisk förpackningsgrupp med 33 företag spridda över 12 länder i Europa. Gruppen omsätter 700 miljoner euro och har cirka 3.000 anställda.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK