...
Nefab satsar alltmer i Runemo

Transportemballagespecialisten Nefab har satsat tre miljoner kronor i ett nytt modernt testlaboratorium för förpackningar vid sin anläggning i Runemo i Hälsingland (bilden). Det skriver nyhetsajten HelaHälsingland.
Vid laboratoriet, som invigdes i slutet av förra året, kan man testa transportförpackningars förmåga att klara olika typer av påfrestningar, som fall, slag, stötar, vibrationer, extrema klimat, etc.


Med hjälp av utrustningen i det nya testlaboratoriet kan Nefab utföra tester enligt de internationella och standardiserade program, som finns, vilket stärker företagets kommunikation och information till kunderna.

Den dyraste investeringen i laboratoriet är ett 18 ton tungt vibrationsbord, där man kan simulera långa landsvägstransporter på lastbil. Med hjälp av vibrationsbordet kan exempelvis en 150 mil lång transport med långtradare testköras på endast tre timmar.

Nefab Runemos VD Hans Persson och produktchefen Pontus Eding säger till HelaHälsingland att man nu även kan utföra testuppdrag åt andra företag, eller låta Nefabs kunder besöka laboratoriet och övervaka tester med kundernas egna produkter i emballagen.

Parallellt med investeringen i det nya testlaboratoriet har Nefab även startat upp en ny avdelning i Runemo, där man producerar stötdämpande produktskydd i cellplast, anpassade för Nefabs olika emballagelösningar. Denna tillverkning fanns tidigare i Bålsta, nordväst om Stockholm, men flyttades i fjol höstas till Runemo.

Dessutom har man i Runemo också investerat i en robotstyrd lockmaskin, som ska producera förslutningar till företagets lockförsedda emballage. Maskinen, som kräver en yta på 250 kvadratmeter, har varit under utveckling i två år och är nu på plats och provkörs.

Hans Persson säger till HelaHälsingland att investeringarna visar att Nefab är på väg att bygga upp anläggningen i Runemo till ett kompetenscentrum vad gäller produkt- och tekniktutveckling.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK