...
Fler USA-investeringar för finska Huhtamäki
Clay Dunn

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj fortsätter sin expansion på den nordamerikanska marknaden. Under 2011 och 2012 köpte bolaget flera kartongkonverterande företag i USA (läs här) och nu meddelar man att man köpt en industrifastighet i Batavia, Ohio, där man ska inrätta en toppmodern tillverknings- och distributionsanläggning.
”Med den här investeringen kan vi börja att fullt ut utnyttja vår kompetens inom kartongförpackningar och foodservice i USA”, säger Huhtamäkis VD Jukka Moisio (bilden).


Huhtamäki skriver i sitt pressmeddelande att fastigheten i Batavia är strategiskt placerad med utmärkt tillgång till kommunikationer via järnväg och motorvägar samt närhet till stora foodservice- och storkökskunder.

Den totala kostnaden för satsningen i Batavia, inkluderande fastighetsköpet och maskininvesteringar samt förbättringar av infrastuktur, beräknas uppgå till cirka 60 miljoner US-dollar (cirka 380 miljoner kronor). Merparten av investeringarna kommer att ske under år 2013 och Huhtamäki planerar att starta verksamheten under senare halvan av året.

Vid fabriken ska koncernens amerikanska dotterbolag Huhtamaki Inc. tillverka engångsprodukter för foodservicesektorn med fokus i första hand på pappersmuggar. Anläggningen i Batavia förväntas år 2016 har genererat cirka 200 arbetstillfällen.

”Med en toppmodern tillverkningsenhet i Batavia för engångsartiklar skapar vi en plattform att ytterligare växa från”, säger Huhtamäkis Nordamerikachef Clay Dunn.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK