...
Nu riktar Ecolean in sig på Mellanöstern

Helsingborgsbaserade förpackningstillverkaren Ecolean satsar nu på att utöka sin marknad och sätter nytt fokus på Mellanöstern och angränsande områden.
Satsningen innebär bland annat att Ecolean för första gången kommer att visa upp sina lätta, aseptiska dryckesförpackningar på den stora livsmedels- och dryckesmässan Gulfood i Dubai i slutet av februari.


Under parollen ”Lighten Up!” kommer Ecolean att på Gulfood visa upp en komplett serie av aseptiska förpackningar, tillverkade i företagets patenterade och lätta hybridfilmmaterial, tillverkat av en blandning av plast och krita. Förpackningarna finns i storlekar från 200 milliliter upp till en liter och de väger cirka 50 – 60 procent mindre än konventionella flaskor och kartongförpackningar.

Förpackningarna, som till formen påminner om en tillbringare, är försedda med ett luftfyllt handtag. som gör förpackningen lätta att greppa och hälla ur. De mindre portionsförpackningarna (200 och 250 ml) kan förses med ett vidhängande sugrör, vilket gör den lämpliga till drycker som ska förtäras ”on the go”.

Efter användandet kan de flexibla förpackningarna enkelt pressa samman och tar därmed mycket liten plats i avfallet.

Sedan Ecolean lanserade sitt aseptiska förpackningskoncept år 2009, har företaget etablerat samarbete med ledande producenter av livsmedel och mejeriprodukter i flera länder i östra Europa samt i Kina och andra länder i södra Asien.

Att Ecolean nu vänder blickarna mot Mellanöstern och angränsande regioner beror på att utvecklingen i de här delarna av Asien är tydlig: marknaderna för livsmedel och snabbrörliga varor växer hastigt och producenterna vill ha innovativa förpackningslösningar för att locka konsumenterna.

”De här marknaderna är bland de snabbast växande regionerna i världen och vi är fast beslutna att ta del i denna utveckling. Vi är övertygade om att vår förpackningslösning passar perfekt för att uppfylla de ökande krav på differentiering, konsumentvänlighet och miljöhänsyn, som ställs av producenter av flytande livsmedel”, säger Peter L. Nilsson, VD för Ecolean Group.

Mässan Gulfood pågår i Dubai under tiden 25 – 28 februari. Ecolenas monter finns i Sheikh Saeed halls, Hall 1, Stand S-D4.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK