...
Multivac och Snapsil inleder samarbete kring patenterat förslutningskoncept
Snapsil-förslutningen öppnas enkelt med ett ”snäpp” med en hand, varefter innehållet lätt kan doseras.

Tyska förpackningsmaskinkoncernen Multivac har inlett ett samarbete med australiska Snapsil Corporation, som innebär att Multivac kan integrera det patenterade förslutningskonceptet ”Snapsil” i sina maskiner för termoformade förpackningar.
Snapsil är en förslutningslösning, som är lätt att öppna med en hand och som är speciellt lämplig för portionsförpackningar i plast som innehåller pulver, såser, dressingar, krämer, etc., men även förpackningar med produkter som ska portioneras ut styckvis eller i mindre mängder, exempelvis kryddor tabletter, piller, godisbitar, etc.


Förutom till produkter inom livsmedelsområdet kan Snapsil-förslutningar även användas till applikationer inom hälso- och kroppsvård samt hushålls- och trädgårdsprodukter, m fl.

Snapsil-konceptet visades första gången som prototyp vid den stora förpackningsmässan Pack Expo i Chicago år 2008 och introducerades sedan i Europa av kontraktpackaren Budelpack år 2010 (läs här).

Överenskommelsen med Multivac innebär nu att Multivacs maskinkunder enkelt kan producera förpackningar med Snapsil-förslutningar i sina termoformningsmaskiner. Multivac skriver att öppningsfunktionen integreras i den undre banan i maskinen utan att förpackningens barriäregenskaper påverkas.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Förpackningsmaterial Marknad Maskin och Utrustning Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK