...
Ny, spännande förslutning på marknaden i USA

Tea of a Kind är namnet på en ny lågkaloridryck med naturliga ämnen som lanserats av Gizmo Beverages i Los Angeles. Det speciella med den här drycken och dess förpackning är att flaskan innehåller en klar dryck medan förslutningen innehåller smaken och sätter färg på drycken. Fördelarna är flera.

Att placera till exempel smaksättare eller vitaminer i en förslutning är i sig inget nytt, sedan flera år har vi sett exempel på det, men Gizmo har tagit tekniken ett steg längre och trycksatt förslutningen med sitt innehåll. Det innebär att när man bryter förseglingen sprutas innehållet ner i flaskan med full kraft och man får en omedelbar blandning med vätskan. Flaskan behöver inte skakas. Dessutom hörs ett tydligt ljud från blandningen vilket ger en extra konsumentupplevelse. Till skillnad från andra lösningar utgår man i detta fall från flytande innehåll.
Fördelen med att ha denna uppdelning är främst att man får en mycket längre hållbarhet på vissa produkter. En färdigblandad dryck kan ha en kort hållbarhet, men här förlängs tiden ordentligt. Tekniken gör det möjligt att utveckla dryckeskoncept som tidigare inte varit möjliga på grund av vissa ingredienser inte är tillräckligt stabila. Behållaren skyddar innehållet mot UV-ljus, oxidation och annat som kan bryta ner det, utan behov av några kemiska konserveringsmedel.

Förslutningen har en trycksatt, formsprutad behållare fäst till sig och finns i flera olika designer. Behållaren skräddarsys för att ha exakt rätt innehåll mängdmässigt.

Konsumenttester har genomförts i mer än ett år, och resultatet sägs vara mycket lovande, Konsumenterna upplever att drycken har en utmärkt arom, färg och färskhet i smaken.

Den här förslutningen ska enligt uppgift vara tillräckligt billig för att kunna användas i volymprodukter, även om den kanske inte är aktuell för de allra billigaste budgetprodukterna. Det är heller inte målgruppen.
Fördelen med Gizmotekniken är att den är intuitiv, du öppnar flaskan som vanligt och sedan sker allt automatiskt, som konsument behöver du inte tänka till lite extra eller skaka om flaskan.

En fördel för en dryckestillverkare är att man kan köra många olika smaker i samma skift.

Den första produkten på marknaden är Tea of a Kind, men tekniken kan mycket väl användas inom andra områden också. Varför inte en liten flaska med vatten där behållaren rymmer läkemedel mot huvudvärkt? Man ser även på applikationer inom till exempel kosmetika, alkoholdrycker och olika konsumentkemikalier.

Förslutningen och behållaren formsprutas av RPC Bramlage i Tyskland.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2013-04-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK