...
Rappande elever vann Pantresan

Årets upplaga av miljötävlingen ”Pantresan”, som arrangeras av Returpack/Pantamera, är nu avgjord och vinnare blev klass 3A på Årbyskolan i Eskilstuna (bilden). Eleverna vann med en musikvideo, som de kallat ”Det är pantat att inte panta”, och där de framför sitt bidrag i form av en entusiastisk rapp!
Eskilstunaklassen hade konkurrens av hundratals klasser och tusentals elever runt om, i landet, men juryn föll för de rappande treorna, för att de hade åstadkommit ett välproducerat bidrag ”som lyckas sätta ´pantlandet´i skön gungning”.


På Årbyskolan har arbetet med Pantresan pågått under flera veckor.
”Eleverna har varit otroligt entusiastiska och kom snabbt fram med idén att göra en musikvideo på temat. Eftersom de valde att rappa, har vi ägnat ett antal lektioner till att rimma”, säger Linnéa, som är klasslärare.

Lärarna har hållit lektioner i återvinning och pantning och därefter har eleverna jobbat fram sitt tävlingsbidrag.
”Det har varit en mycket spännande och lärorik process för såväl eleverna som för oss lärare. Allt ifrån kunskap kring återvinning och pantning till det kreativa jobbet och produktionen av musikvideon”, säger Nick, resurslärare i klass 3A.

Syftet med Pantresan är att öka kunskapen och engagemanget kring återvinning och miljöfrågor bland lågstadieelever. Pantresan innehåller lektionsupplägg med material kring återvinning samt en tävlingsdel där eleverna på ett kreativt sätt ska beskriva varför det är pantat att inte panta. Pantresan har nu genomförts för sjunde året och totalt har omkring 50.000 elever deltagit.

”Intresset för miljö- och hållbarhetsfrågor är stort bland lärare och elever. Det är vi naturligtvis glada över eftersom det skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle. Barn är dessutom väldigt bra på att påverka sin omgivning, när det handlar om beteenden som pantning”, säger Pantameras kommunikationschef Katarina Lundell, som också konstaterar att det var många inspirerande tävlingsbidrag i år och att elevernas kreativitet ger personalen på Pantamera många bra idéer till hur man ska få ännu fler att panta mera.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK