...
Svenska Allen-gruppen ny ägare till Skanem System i Linköping

All-Print i Skarpnäck AB, som är moderbolag till industriella märkningsföretaget Svenska Allen Coding AB, köper företaget Skanem System i Linköping av nordiska Skanem-koncernens svenska dotterbolag Skanem Skurup AB. Den nya organisationen kommer att arbeta under namnet All-Print i Linköping AB
Skanem System tillverkar etiketteringsutrustning och system för Print & Apply och avdelningens verksamhet sägs passa in mycket väl i Svenska Allens program för industriell märkning.


Svenska Allen-gruppen skriver i ett pressmeddelande att ett samarbetsavtal är upprättat mellan Skanem och Svenska Allen och de båda bolagen kommer att komplettera varandra inom sina respektive kärnområden. Skanem kommer fortsätta att fokusera på kundanpassade lösningar för etiketter och Svenska Allen blir genom förvärvet av Skanem System ännu starkare inom kärnområdet ”industriella märksystem”.

”All-Print i Linköping AB kommer att jobba nära Skanems etikettverksamhet för att ge befintliga och nya kunder bästa möjliga lösningar för både etikett och system”, skriver Svenska Allen i meddelandet.

Affären innebär att All-Print tar över befintlig personal hos Skanem System, liksom existerande kundavtal,
serviceuppdrag och framtida leveranser. Skanem kommer att fortsätta vara ansvarig för de kunder, som huvudsakligen är etikettkunder och leverera både etiketter och termotransferband i samband med etikettleveranserna.

Några uppgifter om de ekonomiska villkoren för affären har inte offentliggjorts av parterna.

Svenska Allen Coding AB grundades 1986 och har sedan dess utvecklats till ett av Sveriges ledande företag inom industriellmärkning.

Norgebaserade Skanem-koncernen är Skandinaviens största etikettleverantör med fyra anläggningar i Norge, Sverige och Danmark och med systerföretag i Tyskland, Storbritannien, Polen, Thailand, Indien och Kenya.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-08

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK