...
Vasen som konsumenten själv designar och formar
Constantia Flexibles belönade alukapslar för kaffelikörsmaker.

Ett annorlunda sätt att använda aluminiumfolie har utvecklats av italienska designern Tiziana Lorenzelli och alufoilproducenten Carcano Antonio.
Konceptet kallas ”Foil” och består av två lackerade alufolier, som lamineras med en polyetenfilm, och som sedan kan formas till vattentäta vaser och behållare för exempelvis blommor eller andra växtarrangemang. Alufolien kan förses med dekorativ prägling på ena sidan och formen och designen  på vasen eller behållaren beror helt och hållet på konsumentens egen fantasi och skicklighet…


”Foil”-konceptet belönades nyligen med organisationen EAFA:s (European Aluminium Foil Association) utmärkelse Alufoil Trophy 2013 i kategorin ”Marketing + Design” och enligt juryn kan inget annat material än aluminiumfolie användas för att skapa den här typen av innovativa och unika ”växtförpackningar” och därmed har konceptet också potentialen att föra ut användandet av alufolie till helt nya marknader.

I samma kategori tilldelades även en alufolielösning från välkända aluminiumkonverteraren Constantia Flexibles en Alufoil Trophy. Den prisade förpackningen är en aluminiumkapsel med kaffelikörsmaker tillverkade för holländska Koninklijke De Kuyper. Alukapslarna, som innehåller 30 ml, är försedda med tättslutande avdragbara lock, även de av aluminium, och tillsammans har kapsel och lock utmärkta barriäregenskaper, som bevarar innehållets smak och alkoholstyrka.

De goda barriäregenskaperna hos alukapslarna gör att de kan packas i ytterförpackningar, där inga extra barriäregenskaper behövs utan designen på ytterförpackningen kan fokuseras till 100 procent på marknadsföring och konsumentattraktion.

Vi har tidigare presenterat andra vinnare av EAFA:s Alufoil Trophy 2013: läs här och här.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK