...
Avery Dennisons nya etikettlim klarar applicering på vinflaskor med kondens

Att applicera etiketter på nyfyllda vin- och champagneflaskor, som är kallare än omgivningen och hala av ytkondens, är ingen lätt uppgift. För att få bort eller förhindra kondensationen under etiketteringsprocessen krävs oftast tekniska och komplicerade uppvärmnings- och torkningslösningar, som är både tidskrävande och kostsamma.
Men nu har etikettspecialisten Avery Dennison utvecklat ett etikettmaterial, som klarar applicering direkt på fuktiga, kondenserade ytor, vilket väsentligt underlättar hela etiketteringsprocessen och eliminerar behovet av dyrbara torkningsprocesser.


Aqua Stick® heter det nya etikettmaterialet från Avery Dennison, vilket för närvarande finns i tre olika varianter: Fasson 60# Uncoated Litho, Fasson MaxFlex Bright Silver och Fasson Sparkling Asti. Etikettmaterialets liner består av PET och limmet har beteckningen Z3338.

Det speciella limmet är utvecklat för att klara variabla temperaturer och fuktiga miljöer och det hela fungerar genom att limmet helt enkelt absorberar kondensen i samband med att det fäster på den fuktiga flaskytan.

Etikettmaterialet med Z3338 klarar in-line-applicering med upp till 600 flaskor i minuten med bibehållen etikettpositionering. Limmet klarar också den ytterligare kondens, som ofta uppstår på flaskorna efter etiketteringsprocessen.

Avery Dennison skriver i ett pressmeddelande att Z3338-limmets prestanda håller i sig även under vinflaskans fortsatta livscykel. Limmet klarar utan problem förvaring i kalla och fuktiga miljöer som ishinkar, vinkylare, etc.

”Aqua Stick-konceptet har utvecklats i nära samarbete med varumärkesägare inom vin och champagne och minskar väsentligt antalet kassationer samtidigt som det möjliggör snabbare omställningar och ger förbättrade operativa resultat för kunderna” , säger Fabien Bourgies, global chef för Avery Dennisons vin- och spritsektion.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK