...
Samarbete för produktion av bensindunkar i bioplast

Drivmedelsleverantören Lantmännen Aspen och plastförpackningstillverkaren Emballator Mellerud Plast har inlett ett samarbete för att framställa dunkar åt alkylatbensin i förnyelsebart material. Sockerrör är en råvara, som har visat sig ha de egenskaper som krävs, för att materialet ska godkännas.
För att dunkarna av bioplast ska kunna användas krävs att de klarar de stränga UN-kraven, som gäller för transport av farligt gods.


”Att finna ett miljömaterial med de egenskaper som krävs för ett UN-godkännande är en av de största utmaningarna”, säger Jan Andersson på Emballator Mellerud Plasts försäljningsavdelning.

För att säkerställa kvalitén har tester, enligt regelverk för farligt gods, genomförts i alla led. Exempel på detta är fallprover och stapeltester.

”Nu återstår att ta hänsyn till priset då råmaterialet i princip är dubbelt så dyrt som det nuvarande materialet i våra dunkar. Vi utvärderar olika lösningsalternativ för att på sikt kunna föra in materialet”, säger Åsa Bäckström, produktansvarig på Aspen.

Det nya materialet kommer att kunna återanvändas precis som annan hårdplast.

Lantmännen Aspen är ett svenskt världsledande varumärke av specialanpassade drivmedel. Aspen erbjuder bränslen för de flesta bensindrivna småmotorer inom allt från trädgårds- och skogsarbete, till båtliv och motorsport. Aspen finns representerade i 18 länder och ägs sedan 2006 av Lantmännen. Huvudkontoret ligger i Hindås, nära sjön Aspen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK