...
VD-skifte hos materialhanteraren Nimo-KG
Martin Olsson, t.v. tar nu över VD-rodret i Nimo-KG efter Johan Bergman, som varit VD sedan år 2005.

Materialhanteringsföretaget Nimo-KG i Kågeröd får en ny VD nu i mitten av september. Företagets tekniske chef Martin Olsson tar då över rodret efter Johan Bergman, som går vidare till nya utmaningar.
Martin Olsson har en lång historia på Nimo-KG och började som konstruktör redan 1998. Sedan 2007 har han varit teknisk chef.
”Som fostrad inom Nimo-KG känner jag väl till varje detalj av företaget och det känns enormt inspirerande att få den här chansen. Det är roligt, spännande och oerhört hedrande”, säger Martin Olsson.


Nimo-KG är en teknik- och materialhanteringsspecialist, som under de senaste fem decennierna blivit ett välkänt namn inom den internationella livsmedelsindustrin med sina utrustning för intern produkthantering, som lyftar, tömmare, vågar, etc. Varje år levererar företaget cirka 200 maskiner och mer än 1.000 rostfria behållare till kunder över hela världen.

”Vi har idag ett starkt och stabilt varumärke på marknaden för lyft- och tömningsutrustning och mitt främsta mål blir att cementera detta ytterligare. Jag kommer att kämpa för att Nimo-KG, i ännu högre utsträckning än idag, skall vara det första och självklara valet som teknisk partner för livsmedelsindustrin. Både vad gäller standardmaskiner och kundanpassade speciallösningar”, säger tillträdande VD:n Martin Olsson

Nimo-KG är dotterbolag till Nimo-Verken med huvudkontor i västgötska Hova, mest känt för sina torkskåp som tillverkas åt flera av de största vitvaruleverantörerna. I styrelsen sitter Timo Taiminen, tillika VD för Nimo-Verken, som var delaktig i valet av nya VD:n.
”Valet av Martin Olsson som VD går helt i linje med vår strategi att nu vidareutveckla Nimo-KG:s erbjudande till kundbasen, som expanderat märkbart under Johan Bergmans ledning. Martin är en skicklig tekniker med rak och tydlig ledarstil, vilket gör honom perfekt för uppdraget. Detta innebär ett ännu större fokus på den typ av smarta skräddarsydda lösningar som gjort Nimo-KG till ett välkänt namn i branschen”, säger Timo Taiminen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK