...
Iggesund redo leverera sin uppgraderade Incada

Som vi tidigare skrivit om har Iggesund Paperboard meddelat att man under hösten kommer att uppgradera sin falskartong Incada.
Nu är uppgraderingsprocessen klar och Iggesund meddelar att de nya kvaliteterna av Incada nu kan beställas och att kartongen kommer att finnas ute på marknaden under november.
”Nya Incada gör det möjligt att minska förpackningsvikten utan att försämra skyddet för den förpackade produkten”, säger Guy Mallinson (bilden), ansvarig för Iggesunds europeiska försäljning.


Uppgraderingen innebär att Incada blir vitare och ljusare samtidigt som en rad andra egenskaper med bäring på tryckegenskaper förbättras. För Incada Exel, som är en mer uttalad förpackningskartong, förbättras också styvheten, för ytvikter över 300 g/m2 så mycket som 10-15 procent.

Förbättringen av styvheten har också gjort att man gjort om ytviktssortimentet för Incada Exel för att anpassa sig till vad den nuvarande kundbasen efterfrågar. Andra påtagliga förbättringar är att lukt- och smakegenskaperna förbättrats. Körbarheten har också förbättrats så att Incada ska fungera ännu bättre i kundernas processer.
”Incada introducerades 2001 och sedan dess har vi gjort många mindre, kvalitetshöjande förändringar. Det här är ett större steg, som definitivt stärker vår ställning på marknaden”, säger Guy Mallinson.

Den allra största förändringen för Incada är dock inget som påverkar tryckbarhet eller ekonomin i kundens process. Incada tillverkas vid Iggesund Paperboards kartongfabrik i Workington i Storbritannien och i år har bruket bytt energikälla – från fossil naturgas till ett biomassadrivet kraftvärmeverk – vilket innebar att över en natt eliminerade man fossila koldioxidutsläpp på drygt 190.000 ton årligen.
”Det stärker vår argumentation ytterligare. Med vårt byte av energikälla och uppgraderingen av Incada så ligger vi i topp på falskartongmarknaden, både vad gäller produktegenskaper och hållbarhet”, avslutar Guy Mallinson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK