...
Ny plast i WeLoc-Welands klämmor kan registreras med metalldetektor

Svenska WeLoc-Weland har börjat använda en speciell acetalplast från DuPont i en serie förslutningsklämmor avsedda för större livsmedelspåsar och säckar.
Det speciella med den nya resinen, som har beteckningen Delrin®, är att den kan upptäckas av metalldetektorer, vilket gör att hela eller delar av plastprodukter innehållande Delrin® lätt kan upptäckas och avlägsnas, innan de hinner ställa till skada eller produktionsavbrott.


Delrin®-plasten har också andra positiva egenskaper: den har utmärkt krypbeständighet, stor hållfasthet och styvhet, den är seg och har lågfriktion samt tålighet mot förslitning. Allt detta är egenskaper som gör den lämplig som material i Welocs välkända förslutningsklämmor.

”Vi testade andra material för denna applikation, men valde Delrin® eftersom den uppfyller ett antal av våra viktigaste krav: den klarar temperaturer ner till minus 50 grader, den är fullt metalldetekterbar och den är FDA- och EU-godkänd för livsmedelskontakt”, säger Arne Henningsson på Weland-WeLoc.

Metall- eller röntgendetektering krävs inom livsmedelsindustrin för att förhindra att främmande föremål förorenar livsmedelprodukterna. DuPonts metalldetekterbara Delrin®-resin har utvecklats speciellt för livsmedelindustrin, där den kan användas i olika materialhanteringskomponenter som transportband och -kedjor, vågtrattar, etc. samt till beredningsverktyg som knivar, spadar, skrapor , gjutformar, mm. Delrin®-partiklar så små som 3 millimeter, vilket motsvarar storleken av tre sockerkorn, kan detekteras med konventionella metalldetekteringssystem.

För Weland-WeLoc var det ganska naturligt att man började använda sig av den metalldetekterbara plasten från DuPont. Sedan de första WeLoc-klämmorna tillverkades 1983 har DuPont varit en trogen leverantör av plaster till det drygt 50-talet varianter av klämmor i olika storlekar och funktionen, som företaget utvecklat.

”DuPont har varit huvudleverantör av plastmaterial till våra klämmor sedan starten och vi ser ingen anledning att ändra på det förhållandet. Och vi utformandet av de nya metalldetekterbara klämmorna var DuPont med från allra första början i projektet och gav oss mycket bra stöd”, säger Arne Henningsson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast Plast Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK