...
Falun bästa kommun när det gäller avfall och förpackningsåtervinning
Faluborna är duktiga på att hantera sitt mat-, hushålls- och förpackningsavfall. Så det är kanske ingen tillfällighet att de här glada sopkärlen pryder sorteringsguiden på Falu Energi & Vattens hemsida..!

Falun är bäst i Sverige på avfall och förpackningsmaterialåtervinning. I alla fall om man tittar på de faktorer, som sammanställts i en färsk statistiksammanställning från Avfall Sverige.
Rapporten har vägt samman olika delar av avfallsverksamheten: kundnöjdhet, återvinning av material och matavfall, avfallsmängd, avfallstaxa, kostnader och andel förpackningar och tidningar i hushållsavfallet. Falun vann med 88,3 poäng av maximala 100.


”Falun har mycket nöjda kunder, hög matavfalls- och materialåtervinning och relativt små avfallsmängder. Samtidigt lyckas de hålla nere kostnaderna för avfallshanteringen”, säger Jenny Westin på Avfall Sverige, som sammanställt statistiken.

Strax efter Falun kommer Trollhättan följt av Ludvika och Borlänge.

Men det finns många andra vinnare. Sollefteå har till exempel Sveriges nöjdaste avfallskunder, om man väger samman resultat från kundenkäter och Hässleholm hamnar högst på 10 i topp-listan när det gäller miljö inom avfallshanteringen.
Bästa resultat för återvinningscentralerna hittar man i Västra Mälardalens kommunalförbund, som består av kommunerna Arboga, Köping och Kungsör.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK