...
Svenska Retursystem inbjudna till stor miljökonferens i Hanoi

Svenska Retursystem har som enda svenska företag blivit inbjudna som en av 20 föredragande på en global miljökonferens som EU-kommissionen och FN:s miljöprogram UNEP står bakom.
Temat på miljökonferensen, som äger rum den 12 – 13 november i Hanoi, Vietnam, är minskat matsvinn, förändringar i resursutnyttjning och eco-innovationer som förbättrar livsmedelshanteringen i transport- och varukedjor.
”Jag tror att vår ambition att arbeta för en hållbar framtid och skapa innovationer i branschens miljöarbete har bidragit till att EU-kommissionen och UNEP uppmärksammat oss som ett gott exempel”, säger Svenska Retursystems marknads- och försäljningschef Conny Swahn (bilden).


Under de två dagar som konferensen "Cutting Waste – Resource efficiency and eco-innovation for sustainable food chains” pågår kommer Conny Swahn att redogöra för hur Svenska Retursystem bidragit till ett förändrat varuflöde inom den svenska dagligvarubranschen och på vilket sätt retursystemet skapat mervärden för en hel bransch.  

”Vårt retursystem förenklar och effektiviserar hela varuflödet samtidigt som det ger enorma miljöbesparingar i form av minskade kassationer och svinn samt en reducering av branschens koldioxidutsläpp på över 44 procent”, säger Conny Swahn.

Det är en diger och välmeriterad samling föredragshållare som kommer att göra den enda svenske talaren sällskap vid konferensen i Hanoi. I föredragslistan finns exempelvis talare från bland annat FN, EU-kommissionen, Oxford University, City University Hong Kong, Tesco, Fefco, Sodexo, m. fl., m. fl.

FN-organisationen UNEP (United Nations Environment Programme) som arrangerar konferensen tillsammans med EU-kommissionen, är ett samordningsorgan för FN:s miljöarbete. Organisationen grundades 1972 och bidrar till att hjälpa länder, särskilt utvecklingsländer, att fatta beslut som gynnar den globala miljön.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK