...
Nya gruppchefer hos Innventia
Astrid Odeberg Glasenapp och Magnus Gimåker är nya gruppchefer på Innventia. (Bild: Innventia)

Forskningsinstitutet Innventia meddelar att man utsett nya gruppchefer inom affärsområdena Packaging Solutions och Material Processes.
Från och med oktober är Astrid Odeberg Glasenapp ny gruppchef för Marknads- och konsumentinsikt på Packaging Solutions och ny gruppchef för Papperskemi och nanomaterial på Material Processes är Magnus Gimåker.


Astrid Odeberg Glasenapp har arbetat hos Innventia sedan 2001, bland annat som sekreterare för näringslivsgruppen SUW "The International Development Group for Corrugated Board" och som Vinnmer fellow. Inom Vinnmer projektet genomförde hon en MBA vid Handelshögskolan. Hon har en doktorsexamen från Hamburg University inom massakemi och arbetade tidigare för den tyska wellpappföreningen som teknisk referent.

”Jag ser fram emot att jobba inom ett område, som kommer att ha en viktig roll i framtiden och jag ser fram emot att ta oss an de utmaningar och möjligheter som finns för att utveckla området tillsammans med kollegorna i gruppen”, säger Astrid Odeberg Glasenapp.

”Vi ser att det här är ett växande område, som kommer bli stort i framtiden och jag är glad att vi nu har Astrid som chef för gruppen, som arbetar med detta”, säger Catharina Ottestam, affärsområdeschef för Packaging Solutions.

Magnus Gimåker har en doktorsexamen i ”Fiber och polymerteknologi” vid KTH och har arbetat som forskare på Innventia sedan 2010 inom både pappersfysik och papperskemi. Hans två huvudsakliga arbetsuppgifter har varit som projektledare för projekt kring 3D-formning av papper och kartong och klusterledare för klustret ”Paper mechanics for improved quality”.

”Jag är mycket glad för möjligheten att leda arbetet i en grupp med många spännande aktiviteter och för det förtroende jag har fått. Det ska bli mycket spännande att lära mig om och bidra till gruppens alla aktiviteter, inte minst inom nanocellulosa området, där det just nu händer väldigt mycket”, säger Magnus Gimåker.

”Jag är mycket nöjd med att vi i konkurrens med några externa sökande kunnat tillsätta denna viktiga gruppchefstjänst med en internt sökande”, säger Torgny Persson, affärsområdeschef för Material Processes.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK