...
"Fläckfri" rödbetsförpackning prisades

Rödbetor anses vara en av de svåraste grönsakerna att förpacka. Fläckar från den delikata rotfruktens röda saft är som bekant nästintill omöjliga att få bort och därför är det viktigt att förpackningar som innehåller rödbetor – hela, i bitar eller i sallader – är täta och säkert återförslutningsbara.
När brittiska grönsaksleverantören G´s Fresh skulle ta fram en ny förpackning för sina hela rödbetor, som skulle säljas hos detaljhandelskedjan Marks & Spencer, löste man problemet genom att använda förslutningskonceptet E-close från Amcor Flexibles. Resultatet blev en användarvänlig och hanteringssäker förpackning (bilden), som nu belönats med första pris i kategorin ”Consumer Convenience” i förpackningstävlingen UK Packaging Awards 2013.


”Våra undersökningar visade att konsumenterna bestämt ville ha en tät, läckagesäker förpackning, som kunde återförslutas gång på gång för att undvika rödbetsfläckar”, säger en representant från G´s Fresh.

Den vinnande rödbetsförpackningen imponerade storligen på de brittiska jurymedlemmarna och framförallt var det återförslutningskapaciteten, som tillåter att förpackningens flexibla förslutningslock öppnas och återförslutes upp till 15 gånger utan att tätheten försämras, som tilltalade juryn.
”Jag älskar det – kvaliteten på förseglingen är den bästa jag någonsin sett”, sade en av jurydomarna och en annan menade ”den här förslutningsteknologin borde bli en norm för den här typen av förpackningar”.

En annan fördel, som G´s Fresh uppnådde med sin nya röbetsförpackning var att man genom att ersätta de tidigare förslutningslocken med Amcors tunnare flexibla förslutningsfilm fick en reducering av förpackningsvikten på 30 procent, vilket ger miljömässiga fördelar genom hela leveranskedjan.

Amcors E-close-film kan användas för självhäftande återförslutning till plastmaterial som polyeten, polystyren och polypropen. Det kan också användas direkt på djupdragna tråg av APET.

Amcors E-close-system lanserades för några år sedan och det har också prisbelönats vid andra tillfällen. Bland annat fick Arla Foods i Danmark en Scanstar 2011 för en ostförpackning som använde E-close-systemet (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK