...
Nytt förseglingskoncept ger säkrare bag-in-box

Smurfit Kappas affärsområde Bag-In-Box har utvecklat ett nytt förseglingskoncept för innerpåsar till bag-in-box-förpackningar avsedda för vin.
Konceptet, som kallas ”Safe Curve”, innebär att man rundar av och förstärker innerpåsens fyra hörn med åtta radiala förseglingar, två i varje hörn, vilket underlättar fyllningsprocessen och minskar risken för söndernötning och läckage.


Smurfit Kappa Bag-In-Box skriver i ett pressmeddelande att den nya förseglingstekniken ger många fördelar. De förstärka hörnen innebär till exempel ett extra skydd när innerpåsen ”släpps ner” i ytterförpackningen efter fyllning samt ökar innerpåsens motståndskraft mot nötning.
Den nya förseglingstekniken ger också rundare hörn på innerpåsen vilket dels ger starkare förseglingar, dels ger jämnar flöde av vinet inne i påsen vid fyllning och tappning.

”Vi har utvecklat dessa nya förseglingar för att förbättra fyllningsprocessen”, säger Smurfit Kappas forsknings- och utvecklingschef Cendrine Lallement.

”Safe Curve” används nu av Smurfit Kappa Bag-In-Box vid produktion av innerpåsar för vin vid företagets anläggningar i spanska Ibi och franska Epernay. En harmoniserad tillverkning mellan enheterna innebär en garanti för leverans av exakt samma produkter, även om endera anläggningen skulle drabbas av ett produktionsavbrott.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK