Smurfit Kappas affärsområde Bag-In-Box har utvecklat ett nytt förseglingskoncept för innerpåsar till bag-in-box-förpackningar avsedda för vin.
Konceptet, som kallas ”Safe Curve”, innebär att man rundar av och förstärker innerpåsens fyra hörn med åtta radiala förseglingar, två i varje hörn, vilket underlättar fyllningsprocessen och minskar risken för söndernötning och läckage.
Smurfit Kappa Bag-In-Box skriver i ett pressmeddelande att den nya förseglingstekniken ger många fördelar. De förstärka hörnen innebär till exempel ett extra skydd när innerpåsen ”släpps ner” i ytterförpackningen efter fyllning samt ökar innerpåsens motståndskraft mot nötning.
Den nya förseglingstekniken ger också rundare hörn på innerpåsen vilket dels ger starkare förseglingar, dels ger jämnar flöde av vinet inne i påsen vid fyllning och tappning.
”Vi har utvecklat dessa nya förseglingar för att förbättra fyllningsprocessen”, säger Smurfit Kappas forsknings- och utvecklingschef Cendrine Lallement.
”Safe Curve” används nu av Smurfit Kappa Bag-In-Box vid produktion av innerpåsar för vin vid företagets anläggningar i spanska Ibi och franska Epernay. En harmoniserad tillverkning mellan enheterna innebär en garanti för leverans av exakt samma produkter, även om endera anläggningen skulle drabbas av ett produktionsavbrott.
Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com