...
Swedbag investerar i produktionslinje för papperskassar med platta handtag
Swedbag kommer nu att kunna leverera den här typen av pappersbärkassar med flata handtag från en egen och helt ny produktionslinje.

Efterfrågan på bärkassar till handeln ökar stadigt. För att kunna möta efterfrågan investerar nu Swedbag AB över 7 miljoner kronor i en ny produktionsenhet för att utöka sitt erbjudande med egen tillverkning av pappersbärkassar med platta handtag.
”Det här är en investering vi gör för att kunna möta efterfrågan från våra kunder. Dessutom är det helt i linje med de nya förslagen från EU, som syftar till att minska användandet av plastkassar”, säger Jonas Widman, VD på Swedbag.


Swedbag grundades 1985 och har erbjudit alla typer av bärkassar genom legotillverkning, och sedan 1998 genom egen tillverkning av bärkassar med tvinnade handtag.
Swedbags produktionsanläggning ligger i Jordbro och har en modern flexografisk tryckpress samt tre produktionslinjer för kassar med tvinnade handtag. Genom den beslutade investeringen kompletteras tillverkningslinjerna med en helt ny produktionslinje för pappersbärkassar med platta handtag. Kassar med platta handtag används främst av dagligvaruhandeln, blomsterhandel samt inom restaurang och take-away.

”Att vi använder oss av närproducerat svenskt papper för att tillverka våra papperskassar i fabriken i Jordbro är något som verkligen uppskattas av våra kunder, som är djupt engagerade i miljöfrågor”, säger Fredrik Jorius, marknadschef på Swedbag.

Swedbag skriver i ett pressmeddelande att företaget är certifierat av, och engagerade medlemmar i, FSC® (Forest Stewardship Council) som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK