...
Nytt bläck för livsmedelsförpackningar torkar på mindre än en halv sekund

Domino Printing Sciences har lanserat ett nytt bläck avsett för termomärkning av livsmedelförpackningar. Det nya bläcket, som fått beteckningen BK652, är mycket snabbtorkande och motståndskraftigt mot ljus och slitage.
Enligt ett pressmeddelande torkar bläcket på mindre än en halv sekund och det uppges vara fyra gånger mer resistent mot blekning och slitage i förhållande till jämförbara termobläck för konsumentförpackningar.


Det nya termobläcket är avsett att användas i Dominos G-serie av ink jet termoskrivare, vilka används för märkning på ett flertal förpackningsapplikationer för livsmedel, t.ex. etiketter, kartonger, påsar, etc. Skrivarna i G-serien kan skriva streckkoder och datamatrixkoder samt grafik och text på ett flertal porösa och halvporösa substrat.

Domino Printing skriver i sitt pressmeddelande att BK652 med sin korta torktid gör det möjligt att förse förpackningar med erforderliga koder, datummärkningar, etc på rekordkort tid och utan störningar i produktionslinjen. Märkning med BK652 blir skarp och kontrastrik vilket gör att koder och text snabbt och enkelt kan scannas och kontrolleras under produktion.

”Det finns ett växande behov av snabbtorkande märkbläck med hög upplösning och som tåler repning och annat slitage, speciellt för förpackningar till färdigmat ”, säger Greg Treanor, Product Marketing Manager hos Domino Printing Sciences.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK