...
SVEAT samlar svenska företag inom 3D och additiv tillverkning

SVEAT är namnet på en ny branschförening, som samlar Sveriges ledande leverantörer av maskiner och tjänster för additiv teknik och 3D-tillverkning.
”Det främsta skälet till bildningen av SVEAT är att vi ser en uppenbar risk för att Sveriges industri kommer att hamna efter andra länder i Europa, när det gäller utnyttjandet av tekniken för additiv tillverkning. För att hjälpa och informera skolor, industri och politiker om additiv teknik har vi bildat SVEAT”, säger Evald Ottosson (bilden), talesman för SVEAT och VD i Protech AB, som är ett av medlemsföretagen i den nybildade intresseföreningen.


Idag används så kallad additiv tillverkning huvudsakligen för prototyptillverkning, men SVEAT vill verka för att lyfta användningen även till produktion av jiggar, fixturer och slutprodukter.
”Vi, svenska leverantörer av maskiner och tjänster för additiv tillverkning, står beredda att bidra med vår kunskap om vad som är möjligt och om vad som händer i övriga världen inom additiv tillverkning. Vi vill inte att Sverige hamnar på efterkälken i denna banbrytande utveckling. Men vi kan inte göra allt själva – alla berörda delar av samhället behöver involveras för att kunna ta det helhetsgrepp, som framtiden kräver, för att Sverige ska vara i framkanten”, skriver SVEAT i ett pressmeddelande.

Medlemmar i SVEAT (som ska utläsas: SVEnsk Additiv Tillverkning) är följande företag: Protech, 3DCenter, Arcam, Digital Mechanics, GT Prototyper, Höganäs, Signcom, Skara Modell och Prototyp, RAPS och Solidmakarna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK