...
Petainers PET-burk för livsmedel kan rymma ända upp till 7,6 liter

Brittiska plastförpackningstillverkaren Petainer, som även har produktionsenheter i Skandinavien, Tjeckien och Ryssland, har utvecklat en ny PET-burk för livsmedel (bilden). Burken har, enligt tillverkaren, stora fördelar vad gäller pris och hållbarhet gentemot burkar av annat material.
petainerJar™, som är namnet på den nya burken, finns i storlekar från 0,3 liter upp till hela 7,6 liter. Den tillverkas vid Petainers svenska anläggning i Lidköping.


Petainer skriver i ett pressmeddelande att petainerJar kan levereras med kort leveranstid, antingen som färdig förpackning eller som en PET-preform med stor mynning, som kan blåsas av livsmedelstillverkaren själv på dennes villkor och på egen vald tidpunkt. Tvåstegsprocessen, där producenten själv formblåser burken från en preform, sparar upp till 90 procent på ingående frakt, vilket minskar kostnaderna markant.

Petainer tillverkar petainerJar genom att göra en högteknologisk preform med en PET-råvarublandning, som kan ge betydande fördelar gentemot standard-PET, inkluderande överlägsen barriärteknologi och förlängd hållbarhet. Detta maximerar viktreduktionen i konstruktionssparande material, vilket reducerar kostnaderna. Materialet, som Petainers PET petainerJar är gjort av, är fullt återvinningsbart.

petainerJar finns i storlekar från 300 ml upp till 7.6 liter, med en mynningsdiameter på 63 mm-120 mm som standard. De mest populära mynningsdiameterna är 100 mm, 110 mm och 120 mm.

Petainer är redan en väletablerad leverantör av PET-preformar inom flaskor, keggar och vattenkylare till dryckesindustrin. Att man nu lägger burken petainerJar till sitt utbud gör att de många fördelarna med PET nu även kan tas tillvara av företag inom livsmedelsindustrin, som söker förpackningsalternativ på burkområdet.

”Lanseringen av petainerJar är ett spännande steg för oss och betyder att vi för första gången kan ta vår expertis till denna del av förpackningsmarknaden”, säger Annemieke Hartman-Jemmett, Group Commercial Strategy Director på Petainer.

petainerJar lanseras just nu officiellt på mässan FIBO, som pågår i Köln 3-6 april. FIBO är en ledande mässa inom fitness, wellness och hälsa och anledningen att Petainer lanserar den nya PET-burken just där beror på att man anser att petainerJar är perfekt för produkter som exempelvis proteinpulver. Förpackningskonceptet petainerJar är även lämpligt för en lång rad andra livsmedelsprodukter, som exempelvis kaffe.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK