...
Thinfilm utvecklar temperaturindikatorer till förpackningar med känsliga läkemedel

Norska Thin Film Electronics ASA har inlett ett samarbete kring temperaturindiaktorer till läkemedelsförpackningar med USA-baserade Temptime Corporation.
Den strategiska alliansen mellan företagen ska resultera i indikatorer, som på digital väg varnar patienter och sjukvårdspersonal om läkemedel och andra medicinska produkter utsatts för potentiellt skadliga temperaturer.
I villkoren för samarbetet ingår att svenska Acreo ska leverera s.k. elektrokroma displayer till indikatorerna.


Temptime är en ledande leverantör av indikatorer för tid och temperatur inom sjukvården och i samarbetet med Thinfilm ska man utnyttja det norska plastelektronikföretagets uppmärksammade innovationer inom smarta elektroniska plastetiketter.

Korrekt förvaring av temperaturkänsliga medicinska produkter som läkemedel, vacciner, serum, etc. är avgörande för såväl en medicinprodukts effektivitet som för patientsäkerheten. Med Thinfilms smarta etiketter, där en digital display visar mätresultaten från Temptimes elektroniska temperaturavkänning, kan produktsäkerheten höjas och skadliga avvikelser tydligt indikeras.

”Jag är glad att Temptime valt Thinfilms teknologi för att lansera en ny och avancerad produkt till sina kunder. Temptime betraktas som pionjär och ledande inom temperaturövervakning och betjänar världens största sjukvårdsorganisationer och ledande läkemedelstillverkare”, säger Thinfilms VD Davor Sutija.

I uppgörelsen mellan Thinfilm och Temptimer ingår att Temptime ska göra utvecklingsrelaterade investeringar för att projektet ska kunna genomföras. Förutom Thinfilms egen teknik och expertis kommer nyckelkomponenter till de smarta etiketterna att levereras av Thinfilms etablerade partners, däribland termistorer från sydafrikanska PST Sensors och elektrokroma displayer från Acreo.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Läkemedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK