...
Arla renodlar sin verksamhet och säljer Danapak till Schur

Arla meddelar att man säljer danska dotterbolaget Danapak Flexibles A/S, som tillverkar högkvalitetsemballage till läkemedels-, mejeri- och livsmedelsindustrierna, till österrikiska Schur Flexibles Group.
”Det ingår inte i Arlas kärnverksamhet att tillverka emballage och därför är vi inte längre rätt ägare till Danapak, som kommer passa bättre hos en ny ägare, som kan ta företaget till nästa steg i utvecklingen”, säger Arlas vice koncernchef Povl Krogsgaard (bilden).


Danapak Flexibles grundades 1955 av Mejeriforeningen i Danmark, men har sedan dess ägts av flera bolag i olika konstellationer, däribland har Arla varit delägare i företaget.

År 2009 tog Arla över hela ägarskapet av dotterbolaget i syfte att förbereda en försäljning till rätt köpare inom emballageindustrin. Under tiden har Danapak styrts som ett självständigt bolag.
Efter flera år då omsättningen utvecklats negativt har Danapak gjort en framgångsrik vändning de senaste åren.

Nu har Arla och österrikiska Schur Flexibles Group ingått ett avtal om ett köp av Danapak och affären väntas träda i kraft den 1 juli 2014 förutsatt att den godkänns av konkurrensmyndigheterna. Köpesumman är inte offentlig.

”Avtalet är en ´win-win´-situation för alla parter – för Danapak, för Schur Flexibles och för Arla. De senaste åren har Arla sålt de dotterbolag som inte har någon direkt koppling till mejeriproduktion för att istället fokusera på kärnverksamheten”, säger Povl Krogsgaard.

Danapak Flexibles omsatte i fjol cirka 400 miljoner danska kronor. Företaget har 190 medarbetare och huvudkontor samt det mesta av produktionen finns vid en anläggning i Slagelse. Därutöver finns ett tryckeri i Horsens.
Danapak Flexibles levererar flexibla förpackningslösningar till bland annat GlaxoSmithKline, Arla Foods och Nestlé.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK