...
Stora Enso lanserar nytt kraftpapper

Stora Enso breddar sitt sortiment inom förpackningspapper med LennoKraft, som är ett ensidigt belagt kraftpapper, lämpligt till ett flertal olika typer av förpackningsapplikationer inom livsmedel och non-food, som t. ex. säckar, påsar, banderoller, kraftigare kuvert, etc.
LennoKraft, som tillverkas vid tyska bruket Uetersen, finns i ytvikterna 90, 110 och 140 gram/m2. Den belagda vita och glansiga ytan på papprets ena sida är lämplig för tryck av bilder och annan grafisk utsmyckning i såväl djuptryck och flexo som offsettryck.


”Vi breddar nu vårt utbud inom förpackningspapper med ett vitt, bestruket kraftpapper, som ger nya möjligheter inom kraftpappersmarknaden. Till skillnad från konventionella bestrukna papper har LennoKraft hög drag- och rivhållfasthet i kombination med hög styvhet och utmärkt motstånd mot böjningsskador. Pappret har också hög bulk och hög opacitet”, säger Eckhard Kallies, Stora Enso Speciality Papers.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att LennoKraft inte innehåller några optiska vitmedel, vilket gör materialet lämpligt till livsmedelsförpackningar och till direkt kontakt med såväl torra som feta och fuktiga livsmedel. Lämpliga applikatikoner är enkel- eller flerskiktspåsar och säckar, matkassar, banderoller och kraftkuvert. LennoKraft kan även lamineras och plastbeläggas.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK