...
RPC köper kinesisk verktygstillverkare

Internationella plastförpackningskoncernen RPC Group, där bland annat danska Superfos ingår, har träffat avtal om förvärv av det kinesiska komponents- och verktygsföretaget ACE Corporation Holdings Limited.
RPC skriver i ett pressmeddelande att den totala köpesumman väntas uppgå till cirka 255 miljoner euro (ca 2,3 miljarder kronor).


ACE, som grundades för 25 år sedan, är ledande i Fjärran Östern inom tillverkning av formsprutade plastkomponenter och formsprutningsverktyg. Huvudkontoret ligger i Hong Kong och företaget har fem tekniskt avancerade tillverkningsenheter runt om i Kina. Antalet anställda är cirka 3.300 och omsättningen år 2013 var 1,355 miljarder Hong Kong-dollar (ca 1,15 miljarder kronor).

Styrelsen för RPC menar att ACE är en strategiskt utmärkt möjlighet för RPC att växa och utvecklas. RPC har sedan ett antal år identifierat ACE som ett lämpligt förvärv och de senaste tre åren har man från RPC:s sida arbetat tillsammans med ledning och ägare till ACE för att sätta sig in i verksamheten och bereda väg för ett övertagande. ACE har också under flera år levererat formsprutningsverktyg till Superfos, även innan RPC tog över den danska verksamheten.

”Vi är glada att kunna tillkännage förvärvet av ACE, som är ytterligare ett steg i RPC:s fortsatta utveckling som leverantör av styva plastförpackningar till kunder över hela världen. Förvärvet är strategiskt viktigt och skapar en stark och väl fungerande tillverkningsstruktur för oss i Fjärran Östern, där vi ser stora möjligheter till fortsatt hög tillväxt”, säger RPC:s ordförande Jamie Pike.

Förvärvet av ACE, som bland annat ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, förväntas vara genomfört i början av juni månad i år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK