...
Ball bygger burkfabrik i Burma
Balls nya burkfabrik i Burma ska i första hand producera dryckesförpackningar till landets lokala Coca-Cola-bolag.

Globala metallförpackningskoncernen Ball Corporation ska bygga en dryckesburksfabrik i Burma, eller Myanmar, som landet nu kallas.
Fabriken byggs Yangon-området och den ska i första hand producera dryckesförpackningar till Coca-Cola Pinya Beverages, men även till andra lokala och regionala kunder.


”Efterfrågan på dryckesförpackningar förväntas stiga kraftigt i Sydostasien de kommande åren och med fabriken i Myanmar kan vi med en relativt liten investering förstärka vår närvaro på denna högpotentiella marknad”, säger Balls VD och koncernchef John Hayes i en kommentar.

Ball har inte lämnat någon information om den nya fabrikens tillverkningskapacitet, men skriver i ett pressmeddelande att kapaciteten kommer att anpassas efter de lokala behov som Coca-Cola Pinya Beverages och andra dryckesproducenter ställer upp. Produktionen i den nya fabriken är beräknad att inledas i mitten av nästa år.

Ball har sedan tidigare flera burktillverkningsanläggningar i Sydostasien. Den senast tillkomna är en joint-venture-fabrik i Vietnam, som stod klar för två år sedan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK