...
Ny säljare beredd att ta över när Nimo-KG:s veteran går i pension
Peter Becker (t.v.) är ny säljare på Nimo-KG och tar över, när veteranen Torsten Palmgren (t.h.) går i pension.

Kågerödsbaserade materialhanteringsspecialisten Nimo-KG har anställt en ny säljare, som ska ta över när Nimo-veteranen Torsten Palmgren går i pension efter drygt 41 års tjänst i bolaget.
Den nye säljaren heter Peter Becker och han har stor erfarenhet av maskinförsäljning mot livsmedels- och läkemedelsindustrin. Närmast kommer han från Scandiflex, där han arbetat mot förpackningsindustrin.
Nimo-KG har haft en framgångsrik vår med bland annat en stororder som på ett bräde fördubblade omsättningen (läs här) och nu satsar man på att växa ytterligare.


”Vårt mål är att bli dubbelt så stora som i dag och med rätt kompetens på företaget kommer vi att lyckas möta både befintliga och nya kunders förväntningar”, säger Martin Olsson, VD på Nimo-KG.

En viktig person i Nimo-KG:s framgångar och tillväxt genom åren är säljchefen Torsten Palmgren, som anställdes som företagets förste tjänsteman 1973 och som sedan dess varit en drivande eldsjäl i både utveckling och tillväxt.
”Jag avslutar min karriär på Nimo-KG på bästa möjliga sätt, genom att ta projektledarrollen för företagets historiskt största order. Just nu är ett perfekt tillfälle att lämna över mitt säljansvar till Peter och samtidigt kunna vara behjälplig i övergången”, säger Torsten Palmgren, som går i pension sommaren 2015.

”Jag ser fram emot att tillsammans med Nimo-KG:s kunder hitta de bästa lösningarna för att förbättra produktionsflödena ute på fabrikerna. Det känns tryggt att ha Torsten bredvid mig det kommande året. Han har många års erfarenhet, som vi på bästa sätt ska ta hand om”, säger Peter Becker.

”Peter har mångårig erfarenhet av teknisk försäljning och livsmedelsindustrins specifika behov, så jag är övertygad om att han snabbt är på banan. Hans erfarenhet berikar oss, bland annat har han mycket goda kunskaper i tyska, vilket kommer väl till pass i vårt exporttunga företag”, säger VD Martin Olsson.

Nimo-KG är ett dotterbolag till Nimo-Verken AB. Företaget designar och tillverkar maskiner för intern produkthantering. Företagets lyft- och tömningsutrustning (KG-lyften) har under årens lopp gjort Nimo-KG till ett välkänt namn i livsmedelsbranschen och varje år levereras över 400 maskiner till kunder över hela världen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK