...
Ball bygger ny burklinje i Holland
Den nya Ball-linjen i holländska Oss ska producera 50 centiliters dryckesburkar i aluminium.

Globala metallförpackningskoncernen Ball Corporation ska bygga en ny produktionslinje i Holland för 50 centiliters dryckesburkar i aluminium. Linjen, som beräknas vara produktionsklar i maj 2015 ska uppföras i anslutning till Balls befintliga burkproduktionsanläggning i staden Oss i centrala Holland.
”I Beneluxländerna övergår allt fler ölproducenter till att tappa sitt öl på burk istället för flaska. Fabriken i Oss är den enda burktillverkaren i Holland och den här expansionen kommer att stärka fabrikens position som ett logistiskt nav för våra verksamheter i såväl Benelux som i hela Europa, Mellanöstern och Nordafrika”, säger Colin Gillis, VD för Ball Packaging Europe.


Med utbyggnaden kommer Ball, som redan är en av Oss största arbetsgivare, att bringa ytterligare arbetstillfällen till staden och regionen.

Burkfabriken i Oss har en mer än 60-årig historia. Den startades 1953 av Thomassen & Drijver och då tillverkade man burkar av stål. 1997 installerades den första aluminiumlinjen och år 2005 lade man ner tillverkningen av stålburkar och koncentrerade produktionen till enbart aluburkar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK