...
Kuka lanserar nytt kamerabaserat visionsystem för industrirobotar
Med VisionTech ser operatören livebilder från exempelvis en plockrobots arbetsområde direkt i en SmartPAD i operatörspanelen.

Tyska robottillverkaren Kuka lanserar nu ett nytt kamerabaserat visionsystem, som är helt integrerat i robotens styrsystem.
Systemet, som fått namnet VisionTech, är Kukas första övervakningssystem där allt är integrerat i robotens operatörspanel. Systemet löser uppgifter som robotguidning, kvalitetskontroll, läsning av standardiserade industrikoder etc. Med VisionTech ser operatören livebilder från exempelvis en plockrobots arbetsområde direkt i robotens SmartPAD.


Med Kuka VisionTech är det möjligt att integrera upp till tre kameror per robot. Företaget tillhandahåller ett komplett system innehållande kamera, linser och kablage, vilket möjliggör installation på Kukas samtliga robottyper på den nordiska marknaden.

”Vårt nya visionsystem är mycket smidigt att använda tack vare att all konfiguration sker direkt i en och samma SmartPAD och programmeringen görs direkt i WorkVisual”., säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på Kuka Nordic.

Visionsystemet är, enligt Kuka Nordic, en kostnadseffektiv mjukvara oavsett antal kameror, som används i systemet. Hårdvaran, som krävs för att köra mjukvaran, sitter som standard i företagets KR C4-styrning.
Kukas nya system levereras med ett beprövat verktygsbibliotek, som är branschstandard för repeterbara visionlösningar, vilket gör det enkelt att konfigurera systemet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK