...
Sidel levererar rekordsnabb PET-linje
Detaljbild från en Sidel Matrix Combi-maskin, som hjälper saudiarabiska HWB att producera och fylla 134.000 PET-flaskor i timmen!

Saudiarabiska vattenleverantören Health Water Bottling Company (HWB) har installerat vad som sägs vara världen snabbast linje för tillverkning och fyllning av PET-flaskor.
Linjen, som är tillverkad av franska Sidel, ska, när den är inkörd och färdigtrimmad i februari nästa år, kunna producera 330 och 660 milliliters PET-flaskor med den imponerande hastigheten av 134.000 flaskor i timmen!


Efterfrågan på buteljerat dricksvatten är ständigt stigande i det torra ökenlandet Saudiarabien. De senaste åren har behovet av såväl stilla som kolsyrat bordsvatten ökat rekordartat och tillväxten väntas bli än högre de kommande åren. Bara mellan åren 2007 och 2012 steg försäljningen av buteljerat vatten i Saudiarabien från 1,063 miljarder liter till 1,620 miljarder liter och buteljerat vatten är snart lika stort som läsk och andra kolsyrade drycker.

Vattenproducenten HWB har under de senaste 15 åren införskaffat ett flertal formblåsmaskiner, fyllare och annan utrustning från Sidel, men man har också haft maskiner från andra tillverkare i sin linjer. När man nu beslutade att investera i en helt ny formblås- och fyllningslinje för sitt varumärke Nova Water, så valde man att beställa en hel och komplett linje från en enda tillverkare, för att på så sätt optimera och effektivisera produktionen, och valet föll på Sidel.

”Vi har använt Sidels utrustning i våra linjer i många år och har alltid varit nöjda med deras service och support. Sidel har en överlägsen kunskap och teknisk kapacitet på området och var därför det bästa alternativet för en ny linje”, säger Harry Nowers, fabrikschef hos HBW.

Den linje, som Sidel nu levererat, är tekniskt avancerad och innehåller bland annat två stycken Sidel Matrix Combi, som kombinerar formblåsning, fyllning och förslutning i en enda enhet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK