...
Duni lanserar produkter i bioplast
Duni lanserar nu livsmedelstråg i bioplatsen Green PP.
Bioplasten Green PP ger samma fördelar som oljebaserad, traditionell polypropen.

Duni, som är känt bland annat för sin produktion av engångsförpackningar till hushåll, catering, take-away, etc., lanserar nu ett antal produkter i den återvinningsbara bioplasten Green PP, som tillverkas av växtmaterial.
Duni skriver i ett pressmeddelande att Green PP är ett innovativt biobaserat material, som ger alla funktionsfördelar som traditionell polypropen (PP) har och som dessutom är helt återvinningsbart.


Enligt Duni är produkter i Green PP, som alltså tillverkas av förnyelsebara resurser, lämpliga för restauranger och cateringverksamheter, som vill trygga sin kvalitet, hålla företagets miljöpåverkan på lägsta möjliga nivå och samtidigt ge ett attraktivt budskap till både kunder och anställda.

De första Green PP-produkter, som Duni lanserar på marknaden, är de förseglingsbara Duniform® take-away-trågen. Dessa tråg har fått ett mycket gott mottagande av kunderna vid en förlansering, som gjordes tidigare i år.

---------------------------------------------
Duni är en ledande leverantör av attraktiva och funktionella produkter för dukning och take-away. Varumärket Duni marknadsförs på över 40 marknader och är marknadsledande i centrala och norra Europa. Duni har cirka 2.100 anställda fördelat på 18 länder. Huvudkontoret ligger i Malmö och man har produktion i Sverige, Tyskland och Polen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK