...
Multivacs nya packstacker klarar att stapla 120 förpackningar i minuten

Globala Multivac lanserar en automatisk packstacker (bilden), som förenklar och effektiviserar lådlastningen av tråg och djupdragna förpackningar.
Maskinen, som har beteckningen MPS 302, staplar förpackningarna på varandra på ett fördefinierat sätt i slutet av förpackningslinjen. Staplarna kan sedan enkelt laddas in i förberett emballage med bara en handrörelse.
Multivac skriver i en pressrelease att den manuella hanteringen minskas med upp till 50 procent.


Tack vare flexibiliteten i förpackningsmaskin, där både traysealers och djupdragare fungerar, och i förpackningsflödet, kan MPS 302 integreras i ett brett utbud av förpackningslinjer. Systemet kan också användas i ett etiketterings- och inspektionssystem, och kan stapla upp till 120 förpackningar per minut.
MPS 302 producerar upp till 35 förpackningsstaplar med höjder på upp till 160 millimeter. I högpresterande djupdragningslinjer med större produktion, kan två MPS 302 packstackers integreras och arbeta parallellt. Detta gör det möjligt att –beroende på hur linjen ser ut – fördubbla förpackningstakten till 240 förpackningar per minut.

MPS 302 är lämplig för stabila och stapelbara djupdragna förpackningar och tråg. Den är idealisk för förpackningar med modifierad atmosfär (MAP), liksom för begränsade applikationer med vakuumförpackningar. Förpackningsmåtten bör ligga mellan 80 och 250 millimeters bredd och längd, och mellan 5 och 80 millimeters höjd, medan vikten bör ligga på mellan 50 och 1.000 g. Formatbyten kan göras snabbt och utan verktyg på MPS 302

MPS 302 är i standardversionen 3.170 mm lång, 970 mm bred och 1.518 mm hög. Transportbandet är 1.500 mm långt och utmatningsbandet bakom säkerhetsskyddet är 500 millimeter. Transporthastigheten är steglös. Systemet uppfyller kraven för skyddsklass IP 56. Skydden är enkla att ta bort och är därför lätt att rengöra.

--------------------------------------------------------
Multivac utvecklar, producerar och marknadsför förpackningslösningar för behandling, paketering och etikettering av livsmedel, medicinska artiklar och en mängd andra produkter. Koncernen representeras i mer än 140 länder världen runt och är marknadsledande i branschen. Globalt har koncernen ca 4.300 anställda.
Sedan 1988 är Multivac AB Sverige dotterbolag till Multivac Export AG i Schweiz. Det svenska huvudkontoret finns i Lund.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-11-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK