...
Samarbete planeras på bioplastområdet

USA-baserade producenten av bioplaster och bionedbrytbara polymerer Meredian Holdings Group (MHG) planerar ett samarbete kring bioplaster med globala kemijätten BASF. Det skriver Plastics News på nätet.
MHG:s VD Paul Pereira (bilden) har nyligen haft ett möte med BASF:s strategichef Johannes Becker och där diskuterat potentiella gemensamma initiativ och projekt.


”BASF söker mer hållbara lösningar för att möta samhällets krav och vi hade ett mycket givande möte”, säger Paul Pereira i ett pressmeddelande.

MHG, som är baserat i Bainbridge, Georgia, skriver på sin hemsida att man är ett av de största och mest avancerade företagen i världen inom biopolymerer. Via sina dotterbolag Meredian, Inc. och DaniMer, tillverkar och marknadsför man ett stort antal biopolymerer baserade på PLA (polymjölksyra) och PHA (polyhydroxialkanoater).
I gruppen finns också dotterbolaget AgroCrush, som är specialiserade på polymerisering av kallpressad icke-genmanipulerad rapsolja och som förväntas lansera sina första rapsbaserade bioplast nästa år.

Kemijätten BASF har tidigare deklarerat att man vill satsa alltmer på bioplaster och är därför klart intresserade av ett samarbete med MHG och deras dotterbolag.

”Våra biopolymerer kan förse BASF med de material de behöver för att utveckla mer hållbara produkter, som uppfyller ekonomiska, miljömässiga och sociala behov och krav”, säger Paul Pereira.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK