...
Rapport från Packbridge visar:
Svensk förpackningsindustri en stabil och lönsam bransch

I slutet av år 2014 kom en ny rapport om läget för svensk förpackningsindustri från förpackningsklustret Packbridge, baserat på uppgifter från år 2013 och sammanställd av Felix Helander (bilden), ansvarig för Market Intelligence and Packaging Strategy hos Packbridge.
Rapporten visar en stabil bransch både vad gäller antalet anställda och total omsättning. Lönsamheten under de senaste fem åren har varit ”hälsosam”.


Varje år sammanfattar Packbridge förpackningsindustris status och gör en analys av de senaste fem åren. Var är industrin idag och hur kom den dit. Ett kort svar blir att det handlar om en industri med en imponerande historia som omsätter cirka 70 miljarder och involverar cirka 20 000 personer.
 
De senaste fem åren har präglats av en stadig uppgång efter recessionsåren. Det har inte varit ett rakt spår uppåt, det har funnits mindre bra år, men med ett genomsnitt på +3,5 procent så är det acceptabelt i en industri som aggregerat normalt sett ligger just på en 3-4 procents ökning årligen.  Tillväxten leds av de större företagen inom industrin vilka visar på en klart större ökning.
 
Industrin visar också på en hälsosam lönsamhet, som också har ökat dubbelt så fort som omsättningen under de senaste 5 åren. Det sista året i rapporten, 2013, visar dock på en tydlig nedgång. Detta är dock totalt sett då segmenten visar på olika riktningar. Minskningen har heller inte samma korrelation med storlek som försäljningsutvecklingen.
 
Arbetskraften har varit relativt stabil under den undersökta perioden. Det är cirka 20 000 personer verksamma inom industrin vilket är en liten ökning, +2 procent, jämfört med 2009. Personalnedskärningar skedde visserligen men främst när industrin återhämtade sig efter recessionen för att sedan öka. Dock minskade antalet sysselsatta inom förpackningsindustrin något också under 2013.

Rapporten är gratis för de företag, som är medlemmar i Packbridge.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK