...
Tyska Huber köper Crown-anläggningar i Finland och andra europeiska länder
Exempel på bleckplåtsförpackningar ur Huber Packagings sortiment.

Tyska Huber Packaging Group har träffat ett avtal med multinationella metallförpackningskoncernen Crown, som innebär att Huber köper Crowns fabriker för tillverkning av bleckplåtsförpackningar i Finland (Helsingfors), Schweiz (Aesch), Storbritannien (Liverpool) och Frankrike (Rouen).
Affären väntas vara genomförd i slutet av första kvartalet 2015, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.


Transaktionen innebär att Huber väsentligt stärker sin position på den europeiska marknaden inom bleckplåtsförpackningar till kemisk-tekniska produkter.

”Dessa fyra nya enheter passar optimalt in i Hubers verksamhet och innebär att vi kraftigt stärker utökar vår närvaro inom kemisk-tekniska bleckplåtförpackningar i Europa”, säger Thomas H. Hagen, ordförande i Huber Packaging Group.

Huber skriver i ett pressmeddelande att de båda företagen kommit överens om att inte offentliggöra några köpesummor eller andra ekonomiska villkor för affären.

Huber Packaging Group är ett familjeägt företag, som specialiserat sig på tillverkning av förpackningar av bleckplåt (tinplate) till produkter inom livsmedel och drycker samt målarfärg och andra kemisk-tekniska produkter. Företaget har sitt huvudkvarter i Öhringen i Baden-Wuerttemberg.

Multinationella metallförpackningskoncernen Crown Holdings, Inc. har sitt huvudsäte i Philadelphia, Pennsylvania, USA. Företaget är ett av världens största inom metallförpackningar och är framförallt specialiserade på tillverkning av aerosolförpackningar och dryckesburkar i aluminium och stål samt metallförslutningar.
Crown Holdings har cirka 150 tillverkningsenheter i 41 länder och antalet anställda är närmare 22.000. Omsättningen är cirka 9 miljarder US dollar (ca 73 miljarder kronor)


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Metall Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK