...
Orkla Foods invigde ny linje i Kumla
Orkla Foods Sveriges VD Patrik Andersson klipper bandet till den nya linjen i Kumla.
Fruktdrycker under varumärket BOB är några av de produkter som produceras och förpackas på den nya tillverkningslinjen.

Orkla Foods Sverige har invigt en ny produktions- och fyllningslinje för drycker i sin anläggning i Kumla, utanför Örebro.
Investeringen är på närmare 20 miljoner kronor och den nya linjen ger bolaget möjlighet till ökade produktionsvolymer och den har redan skapat nya arbetstillfällen.


På den nya produktionslinjen, som fått smeknamnet Sigge, fylls drycker från varumärken som BOB och JOKK på förpackning. Och det går snabbt. Effektivitetsökningen är en av anledningarna till att Orkla Foods Sverige fattade beslut om att investera i linjen. Flexibiliteten är en annan. Den nya linjen kan nämligen hantera fler förpackningsvarianter än den tidigare.

Livsmedelsföretagets VD Patrik Andersson klippte bandet till den nya linjen i närvaro av ett glatt gäng medarbetare, leverantörer och kommunrepresentanter.

”Det här är en stor och viktig satsning för vår verksamhet i Kumla – en satsning som möjliggör ytterligare tillväxt för vårt bolag. Den visar vår tilltro till Kumla som kommun och till våra duktiga medarbetare här”, sade Patrik Andersson.

I anläggningen i Kumla arbetar cirka 160 personer med att koka sylt, saft och kräm till varumärken som BOB, FUN Light, Önos, JOKK och Ekströms. Tillsammans med andra satsningar i fabriken har den nya investeringen skapat ett tiotal nya arbetstillfällen.

”Det känns naturligtvis jätteroligt att vi kan erbjuda sysselsättning i kommunen. Det är tack vare våra engagerade och kunniga medarbetare som det här projektet har blivit så lyckat att vi kan trycka på startknappen och fira idag”, sade Johan Linné, platschef i Kumlafabriken, och skålade i fabrikens stolthet: Jokk tranbärsjuice..!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Doserings- och fyllningsutrustningar Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK