...
Iggesund uppgraderar Invercote G
Iggesunds kartongkvalitet Invercote G, lämplig till förpackningar, uppgraderas och får en bestruken motsida.
Arvid Sundblad, Iggesund Paperboard.

Iggesund Paperboard aviserar en uppgradering av sin flaggskeppsprodukt förpackningskartongen Invercote. Från och med sommaren 2015 förses den mest sålda kartongen i Invercote-familjen, Invercote G, med en lättbestruken motsida.
”Allt fler varumärkesägare vill ha möjlighet till ett kvalitativt motsidestryck för att exempelvis trycka en färgton eller ett mönster som förbättrar igenkänning och stärker varumärket”, säger Arvid Sundblad, ansvarig för Iggesunds globala försäljning.


Invercote G har hittills varit trippelbestruken på trycksidan med en obestruken motsida och producerats i ytvikter från 180 - 380 g/m2. Motsidesbestrykningen gör nu att vitheten på motsidan justerats upp. Ljusbeständigheten, som redan tidigare varit utmärkt, har förbättrats ytterligare, något som har stor betydelse för att en förpackning ska se fräsch ut över tid på butikshyllan.

”Det här är ingen revolution, utan en anpassning till gradvis förändrade kundkrav. Men en förändring där vi också värnat om alla de egenskaper, som gjort att Invercote i återkommande mätningar rankas som den europeiska kartongmarknadens starkaste varumärke”, säger Arvid Sundblad.

Specifikationer och provmaterial för den uppgraderade Invercote finns tillgängliga från början av februari, och leveranserna börjar den 1 juli.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK