...
Fler Stora Enso-kartonger nu EU Ecolabel-certifierade
Fler av Stora Ensos grafiska kartongkvaliteter har nu blivit EU Ecolabel-certifierade.

Stora Enso utökar sitt sortiment av EU Ecolabel-certifierad kartong för grafiska slutprodukter. Utöver Ensocoat, Chromocard, Performa White, Performa Bright och Performa Cream har nu även Ensocoat 2S, Aurocard och Performa Alto certifierats.

Miljömärkningen EU Ecolabel bekräftar att kartongerna uppfyller Europeiska kommissionens ekologiska kriterier för kopieringspapper och grafiskt papper. 

EU Ecolabel ställer krav på användning av certifierad fiber i kartongproduktionen, begränsning av farliga ämnen, utsläpp och energiförbrukning samt system för avfallshantering.

"Ett växande antal av våra kunder inom grafisk kartong vill ha kartonger med EU Ecolabel, och vi utökar därför kartongsortimentet för att uppfylla våra kunders olika krav och preferenser. Vi var det första företaget i världen som erbjöd kartongprodukter med EU Ecolabel och nu presenterar vi en ännu starkare produktportfölj för våra kunder att välja från. Det kommer att få gynna våra varumärken i konkurrensen på den tuffa marknaden för grafisk kartong", säger Eva Lundqvist, Graphical Boards Segment Development Manager på Stora Enso.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK