...
Bayer AG MaterialScience har nu blivit Covestro AG
Den nya logotypen och det nya bolagsnamnet är på plats utanför huvudkontoret i Leverkusen.
”Oberoendet gör det möjligt för oss att klara den globala konkurrensen”, säger Covestros VD Patrick Thomas.

Bayer AG MaterialScience, som ingått i storkoncernen Bayer och är en av världens största tillverkare och utvecklare inom polymerer, har nu formellt gjorts om till ett juridiskt och ekonomiskt fristående dotterbolag inom Bayer-koncernen. Samtidigt har man bytt namn till Covestro AG.
”Oberoendet gör det möjligt för oss att koncentrera våra krafter på att snabbt, effektivt och flexibelt klara den globala konkurrensen”, säger Covestros VD Patrick Thomas, som även var VD i den tidigare bolagsformen.


Covestro omsatte i fjol 11,7 miljarder euro (drygt 111 miljarder kronor), vilket gör bolaget till en globalt ledande tillverkare inom polymerer.

Covestro tillverkar och utvecklar bland annat råmaterial, vilka används i rigida och flexibla skumprodukter samt polycarbonater, som används i olika typer av beläggningar, lim och filmer.

Företaget har också – medan man fortfarande hette Bayer MaterialScience – satsat 15 miljoner euro på en speciell tillverkningslinje för tillverkning av plast baserad på koldioxid (läs HÄR). Förhoppningen är att ”Dream Production”, som projektet kallas, ska kunna lansera de första koldioxidbaserade plastprodukterna på marknaden nästa år.

Covestro AG – liksom moderbolaget Bayer AG – har sitt huvudkvarter i tyska staden Leverkusen. Totalt sysselsätter man drygt 14.000 anställda vid sina 30-talet tillverkningsanläggningar runt om i världen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bayer Business Covestro Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK