...
LariTryck köper NT Etikett och växer med 50 procent
NT Etikett är specialiserade på bland annat wrap-around-etiketter till flaskor, etc.

En annan av NT Etiketts specialiteter är In-Mould-Labels som integreras direkt i formgjutna förpackningar som livsmedelsbyttor, färghinkar, etc.

Etikettföretaget LariTryck AB i skånska Bjuv har den 8 september förvärvat Nässjö-baserade NT Etikett AB, som är specialiserade på produktion av IML- (In Mould Labels) och wrap-around-etiketter samt biljetter.
Köpet innebär att LariTryck växer med nästan 50 procent och får ett bredare och mer komplett produktutbud.


LariTryck skriver på sin hemsida att NT Etiketts produktion och försäljning kommer att fortgår som tidigare i Nässjö. Genom förvärvet kommer NT Etikett att kunna dra nytta av LariTrycks resurser bland annat i form av klichéframställning och digitaltryck.

Säljare av NT Etikett är Vättern Industrier AB, som i sin tur ingår i Herenco-koncernen.
”Vi är nöjda med att genomföra affären med LariTryck, som har styrkan och viljan att utveckla verksamheten i Nässjö”, säger Vättern Industriers VD Thomas Nilsson.

NT Etikett förväntas under år 2015 omsätta cirka 40 miljoner kronor på drygt 20 anställda. LariTryck omsatte i fjol 90 miljoner kronor på 34 anställda och i år förväntas omsättningen öka till cirka 110 miljoner kronor, NT Etikett oräknat.

”Vi kommer att öka personalstyrka på NT Etikett och jobbar hårt på att öka försäljningen av den typ av produkter, som NT tillverkar. På sikt kommer vi även att öka produktionen på LariTryck”, säger LariTrycks ägare och ordförande Johan Ripa till HD/SDS.

LariTryck ägs i dag av syskonen Johan och Christina Ripa, som tagit över efter fadern Bengt Ripa, som grundade företaget år 1977. Till en början låg företaget i Ödåkra, men sedan år 2008 finns man i Bjuv, där syskonen Ripa för några år sedan utnämndes till Årets Företagare.

LariTryck tillhör i dag ett av de tio största företagen i branschen och har växt bland annat genom en kraftig satsning på säljsidan och en modern maskinpark. Företaget har också vuxit genom förvärv – för några år sedan köpte man exempelvis etikettföretaget Swedtryck i Helsingborg och flyttade dess tillverkning till lokalerna i Bjuv.

LariTryck har inte offentliggjort köpesumman för NT Etikett, men enligt HD/SDS har köpet i huvudsak finansierats med LariTrycks kassa.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning IML Köp/Försäljning/Samgående LariTryck Märknings- & Etiketteringsutrustning NT Etikett

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK