...
Även Stora Enso får högt betyg i CDP:s miljöindex
”Att bekämpa den globala uppvärmningen ligger högt på vår agenda”, säger Noel Morrin.

Även finsk-svenska Stora Enso får högt betyg i den internationella ideella hållbarhetsorganisationen CDP:s nordiska index för milöpåverkan ”Nordic Climate Disclosure Leadership Index” (CDLI) och gör därmed sällskap med nordiska skogs- och papperskoncerner som BillerudKorsnäs och Metsä Board.

I CDLI ger CDP Stora Enso poängen 99 av 100 möjliga och listar därmed koncernen som ett av de ledande företagen i Norden, när det gäller att lämna klimatinformation till investerare och andra intressenter. Höga poäng tyder på att ett företag lämnar ingående klimatinformation med en hög nivå av transparens.

”Eftersom vår kärnverksamhet bygger på förnybara råmaterial har vi en unik position, när det gäller att kontrollera våra koldioxidutsläpp. Att bekämpa den globala uppvärmningen ligger högt på vår agenda och tack vare öppen rapportering kan vi ta beslut, som verkar för att driva på förändringen”, säger Noel Morrin, chef för Global Responsibility på Stora Enso.

På begäran av 822 investerare med sammanlagda tillgångar på 86 biljoner euro lämnar tusentals företag varje år in sina klimatuppgifter till CDP. Investerarna vet att ett företag som får högt betyg tar ansvar och är väl förberett för att reagera när marknadens krav och utsläppsföreskrifterna ändras.

”Eftersom omvärlden förbereder sig för en framtid med mindre koldioxidutsläpp, blir informationen om hur företag reagerar på omvandlingen allt viktigare. Därför gratulerar vi de företag, som har kvalat in på CDP:s Climate Disclosure Leadership Index”, säger Paul Dickinson, verkställande direktör för CDP och en av organisationens grundare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CDP Miljö Övrigt Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK